2015. március 14., szombat

Gianni pizzája

 Gianni egy olasz kollégám, akinek két lánya van és egy dán felesége. A skandinávok eléggé emancipáltak, talán ezért is van, hogy Gianni rákényszerül arra, hogy otthon főzzön. Vasárnaponként pizzát készit, a tésztát is maga gyúrja. Illetve ő esküszik a robotgépre, szerintem viszont a kelt tésztának szüksége van a kéz melegére, ezért én kézzel dagasztok. Nem olyan vészesen nehéz, nem kell túlzásba vinni, ha a langyos hozzávalókkal dolgozunk, akkorn nem érhet meglepetés.

Ime a recept (két tepsihez):

1kg liszt
5 dl langyos viz
1 kocka élesztő
2-3 teaskanál só
2 teáskanál olivaolaj

A hozzávalókat értelem és tapasztalatszerűen összekeverjük és megdagasztjuk. 1 órát meleg helyen kelesztjük.

A pizzára én sima bazsalikomos paradicsomszószt szoktam tenni, olyat amivel a spagettit is esszük. A legfontosabb, hogy a pizza tetejére mozarella sajtot tegyünk. Ez lehet a tömb mozarella is, tökéletesen sül.

Gianni pizzájának a titka, azonban a sütés hőfoka. 230 fokos sütőbe kell rakni a pizzát és kb. 15 percig sütjük. Majd 200 fokra levesszük a hőfokot és légkeveréssel még 5 percig bent tartjuk a pizzát.


A fiúk imádják. Persze, nem olyan mint a kemencében sült, de jobb mint az oetker száraz mirelitt pizzája vagy a donpepe pizzája...


A tepsiben



Sajnos egészben nem sikerült lefényképezni, mert rögtöj rávetteték magukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése