2015. május 3., vasárnap

Barátunk a zöldbab

Ahogy az ember lánya beketintést nyer a külföldi konyhákban, rögtön rájön, hogy a magyar konyha nagyon egészségtelen. Vegyük például a főzlékeket: a zöldésgeket szétfőzzük, amit minden vitamin kimegy belőlük és szétmálnak, majd rántással esetleg lisztes habarással tesszük tönkre őket. Eközben azt hisszük, hogy egészségesen étkezünk...

Zöldbabból sem csak zöldbabfőzeléket lehet késziteni. A héten a kollégákkal egy olasz étteremben voltunk, onnan lestem el az alábbi fogást, amit itthon is megcsináltam, a fiúk legnagyobb örömére...

Orechietti con fagiolini e scarmoza (zöldbabos tészta füstölt sajttal):
A zöldbabot kicsi olivaolajon, fokhagymával meg kell párolni. Amikor már viszonylag puha, hozzáadunk paradicsomot vagy paradicsomszószt és összefőzzük. Kifőzzük a tésztát, rákanalazzuk a babot és reszelünk rá füstölt sajtot. Kész és isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése